субота, 12 січня 2013 23:54

МЗС України допомогло повернутися з Кіпру 157 пасажирам АероСвіт

МЗС України допомогло повернутися з Кіпру 157 пасажирам  АероСвіт
ФОТО: uainfo.censor.net.ua

В 17:35 12 січня, за сприяння Міністерства закордонних справ і посольства України в Республіці Кіпр літаком компанії Роза вітрів був забезпечений виліт 157 пасажирів авіакомпанії АероСвіт за маршрутом Ларнака - Київ.

Як повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства, серед пасажирів близько 115 є громадянами України.

"Найближчим часом літаком цієї авіакомпанії буде забезпечено повернення ще 111 пасажирів за маршрутом Софія - Київ. В аеропорту Софії консульська посадова особа посольства України сприяє і необхідну консульську допомогу нашим співвітчизникам", - говориться в повідомленні прес-служби МЗС.

Міністерство обіцяє і надалі уважно відслідковувати ситуацію навколо міжнародних рейсів авіакомпанії Аеросвіт, і надавати громадянам України консульську допомогу та сприяння у вирішенні їхніх нагальних проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість рейсів "АероСвіту" на 12 січня під загрозою скасування

Як повідомлялося, вранці 12 січня, згідно з даними онлайн-табло міжнародного аеропорту Бориспіль, здійснення 18 рейсів на виліт і 19 рейсів на прибуття авіакомпанії Аеросвіт залишалися під питанням.

Тільки 11 січня авіакомпанія " Аеросвіт " скасувала 65 рейсів в аеропорту Бориспіль: 31 рейс на виліт і 34 - на прибуття. Польська авіакомпанія LOT відмовилася від співпраці з Аеросвітом на маршруті Київ-Варшава. А Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) виключила Аеросвіт з системи взаєморозрахунків між авіакомпаніями та агентами по продажу авіаперевезень (BSP). У Аеросвіту виникає все більше проблем з авіавладою, авіакомпаніями і аеропортами різних країн, а розклад польотів після 14 січня відсутній.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України допомогло повернутися з Кіпру 157 пасажирам АероСвіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі