пʼятниця, 11 січня 2013 21:31

Коломойський спеціально банкротить "Аеросвіт", щоб захистити свій бізнес від рейдерства - експерт

Коломойський спеціально банкротить "Аеросвіт", щоб захистити свій бізнес від рейдерства - експерт
На думку експерта, Коломойський банкротить "АероСвіт", щоб перенести активи з однієї своєї юридичної особи на іншу. Фото: ukrpohliad.org

Ігор Коломойський спеціально банкротить "АероСвіт", щоб захистити свій авіабізнес від рейдерства.

Про це заявив Gazeta.ua Захар Чистяков, керуючий партнер "Агенції конфліктного PR - / PR i Z".

"Коломойський банкротить компанію не тільки для того, щоб не віддавати борги, а тому, щоб перенести активи з однієї своєї юридичної особи на іншу юридичну особу. Таким чином не треба віддавати кредити. Це стандартна схема відходу від недружнього поглинання. Якщо хтось і забере цю компанію, то з неї вже залишиться тільки пшик", - вважає Чистяков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АероСвіт" звільнить усіх своїх працівників

Як приклад, піарник пригадав історію рейдерського захоплення фармацевтичної фірми "Дарниця" у 2007 році.

"Там був конфлікт по капіталу, рейдерське захоплення. У результаті ті, хто захопив "Дарницю", не отримали нічого - акціонерне товариство виявилося без жодного активу. Те ж саме буде з "АероСвітом". Цю компанію не дарма злили з "Міжнародними Авіалініями України", бо щоб зливати треба щось заливати в уставний капітал. І це не гроші, а літаки й інше майно. А борги залишаються на "АероСвіті". Таке добро нікому не шкода", - зауважив він.

На питання, хто саме є рейдером, Чистяков відповів: "Той, чиє ім'я пов'язують із усіма рейдерськими захопленнями, починаючи з 2010 року".

Зараз ви читаєте новину «Коломойський спеціально банкротить "Аеросвіт", щоб захистити свій бізнес від рейдерства - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі