четвер, 08 жовтня 2009 10:34

Медведєв і Путін розповідатимуть про вихід з кризи тандемом

Медведєв і Путін розповідатимуть про вихід з кризи тандемом

Президент Росії Дмитро Медведєв і прем"єр Володимир Путін розповідять країні про економічну і політичну модернізацію в листопаді. Так, 12 листопада президент РФ може виступити зі щорічним посланням Федеральним зборам, а 21 листопада Путін виступить на з"їзді єдиноросів. На думку експертів, якщо президент і прем"єр цього року знову виступлять майже в один час, то це виявить тенденцію, пишуть "Ведомости".

Член Громадської палати Дмитро Бадовський нагадав, що минулого року президент (5 листопада з посланням) і прем"єр (20 листопада на з"їзді "Єдиної Росії") виступили з програмними для країни документами тандемом. В цьому може відбутися те саме: Путін виступить на з"їзді єдиноросів 21 листопада в Санкт-Петербурзі. Логічно чекати, що виступ Медведєва знову носитиме більш стратегічний характер, а Путіна - буде направлений на вирішення конкретних завдань сьогоднішнього дня, підсумовує Бадовський.

Як очікується, послання буде присвячено модернізації і виходу з кризи - про це повідомив сам президент в своїй статті "Росія, вперед!", яку назвав чернеткою послання. У зв"язку з цим перед кремлівськими чиновниками було поставлено завдання скласти рецепт з конкретними новелами щодо виведення економіки на шлях модернізаційного розвитку. Так будувалося і торішнє послання. Основою послання повинні стати напрацювання комісії з модернізації, створеної Медведєвим 21 травня. У своїй статті він запропонував суспільству і партіям також прийняти участь у виробленні документу.

Минулого тижня всі парламентські партії пропозиції здали. Як повідомив секретар ЦК КПРФ Вадим Соловйов, комуністи запропонували створити в уряді орган зі стратегічного планування на зразок Держплану.

За словами голови комітету Думи з економполітики Євгенія Федорова, єдинороси звернули увагу на відсутність інструментів для розвитку ринку інтелектуальної власності і агресивне середовище, що не дозволяє бізнесу вкладатися в інновації.

Кремлівське джерело думає, що в посланні президент може торкнутися також мораторію на страту, алкогольної держмонополії та уніфікації діяльності регіональних органів влади, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв і Путін розповідатимуть про вихід з кризи тандемом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі