субота, 20 лютого 2021 11:14

Малюська розповів, як годують в'язнів

Малюська розповів, як годують в'язнів
В українські тюрми постачається лише якісна продукція для харчування в'язнів. Всі закупівлі проводяться через ProZorro. Фото: facebook.com/people/Denis-Malyuska

В українські тюрми постачається лише якісна продукція для харчування в'язнів. Всі закупівлі проводяться через ProZorro.

Процедура проводиться у 2 кроки – спершу визначається коло постачальників, які зацікавлені в майбутньому здійснювати постачання. І потім вони змагаються між собою на 2 етапі. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба визначитися, яка тюремна система потрібна Україні"

"Я сам таку рибу не їм вдома, яку я знаходив в тюрмах. Реально, якість гарна. Але ціни на продукцію трохи вищі, ніж в супермаркетах. Тому що в умовах контракту є ряд обов'язків, які не мають супермаркети. Наприклад, розвести всю олію у в'язниці, а це більше ніж 100 закладів по всій території країни. Безкоштовно це, м'яко кажучи, не робиться. І це входить в ціну товару, тому олія, яку ми купуємо, не може коштувати, як в супермаркеті", – сказав міністр юстиції, передає 24 канал.

Додав, що постачання продуктів до в'язниць – ключовий критерій. Оскільки, якщо закупівлю проведуть, а вона потім буде оскаржена, скасована або постачальник не зможе реалізувати продукцію, то люди почнуть голодувати.

Мін'юст спільно з Фондом держмайна виставив на продаж Ірпінський виправний центр (№132). Він знаходиться в селищі Коцюбинське на Київщині. Стартова ціна - 220 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Малюська розповів, як годують в'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі