субота, 03 серпня 2024 10:41

"Майже нереально": Буданов оцінив шанси РФ знищити українську енергосистему

"Майже нереально": Буданов оцінив шанси РФ знищити українську енергосистему
Керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов розповів про захист української енергосистеми. Фото: armyinform.com.ua

Удари РФ по українській енергетиці можуть значно ускладнити роботу енергосистеми.

Однак, повністю її знищити майже неможливо, адже вона має кілька ступенів захисту. Про це в ефірі національного телемарафону розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ спрогнозував, яким буде дефіцит електроенергії в Україні на 2024-2026 роки

"Повністю її вони не покладуть. Радянська система була максимально розгалужена і дубльована умовно там три чи чотири в певних вузлах дублів йде. Зробити важким життя - можна. Повністю зруйнувати - майже нереально", - зазначив Буданов.

Разом з тим, за його словами, Росія посилює захист своєї енергетики від українських атак у відповідь.

"Всі ці вузли дуже сильно захищені. Тільки у РФ пішли шляхом більше нарощення системи ППО. В них для цього спроможності набагато більші. Бо вони є виробниками таких систем. Тому, сказати, що це ми зараз покладемо їхню енергосистему, ну, це трошки, мабуть, некоректно буде", - додав Буданов.

Обмеження постачання електроенергії в Україні будуть мінімальними у наступні три місяці. Можливо, у цей час відключення взагалі не застосовуватимуть.

Після зменшення спеки і до настання холодів енергосистема України перебуватиме у відносному балансі за умови відсутності нових пошкоджень об'єктів генерації, розповів радник прем'єра з питань енергетики Юрій Бойко.

Зараз ви читаєте новину «"Майже нереально": Буданов оцінив шанси РФ знищити українську енергосистему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі