пʼятниця, 04 грудня 2015 08:00

Майданівці озброїлись щитами і пікетують адмінбудівлі (4 грудня)
18

На Майдані Незалежності зранку 4 грудня - понад 3 тисячі людей. На барикадах чергують охоронці, озброєні дерев'яними щитами.

 

Кількасот протестувальників блокують вхід до Кабінету Міністрів та Адміністрації президента. Вони скандують "Азірова - у відставку!", "Януковича на йолку!", "Слава Україні, героям слава!".

Під гаслом "Табачник, давай до свиданья" студенти київських вишів організували пікетування Міносвіти, висунувши три вимоги: припинення репресій проти студентів, які беруть участь у протестах; відставка першого заступника міністра Євгена Суліми; відставка міністра Дмитра Табачника.

 

Тим часом у центр столиці їдуть колони автобусів, везуть на антимайдан кілька тисяч чоловіків у спортивному одязі. Перед Верховною Радою уже встановили палатки для прихильників Януковича.

 

Антимайданівців також заселяють у госпіталі МВС та СБУ, через що виписують звідти усіх, хто може ходити.

До Подільського СІЗО з лікарень перевозять активістів, яких суд засудив до двох місяців арешту за участь у масових заворушеннях на Банковій. Їм загрожує від 5 до 8 років в'язниці. Близько двох тисяч людей під слідчим ізолятором підтримують затриманих.

 

Активісти ідуть до Генпрокуратури з вимогою звільнити з-під варти затриманих та побитих на Банковій майданівців.

Близько 15 тисяч мітингувальників пікетують Міністерство внутрішніх справ. Будівлю закидали яйцями.

 

Кияни постійно підвозять на Майдан їжу, ліки, одяг та дрова. На території наметового містечка діють польові кухні. Добровольці у великих казанах готують плов, каші та перші страви.

 

На Майдані Незалежності дотримуються сухого закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим годують на Євромайдані - смачна революційна кухня

У Києві після розгону Євромайдану і штурму Адміністрації президента зникли більше 30 людей. Станом на 4 грудня список зниклих безвісти складається мінімум із 33 осіб. Серед зниклих - дівчата й активісти до 18-ти років.

 

Прем'єр-міністр Азаров назвав розгін Євромайдану провокацією.

"На площі не було студентів, там були добре підготовлені провокатори", - каже Азаров.

Він заявив про готовність до діалогу з опозицією, але за умови розблокування адміністративних будівель.

Перший віце-прем'єр Арбузов у свою чергу стверджує, що влада готова обговорювати з опозицією дострокові вибори президента та парламенту.

"Це внутрішні справа України, я не розумію масштабів таких досить агресивних дій з боку опозиції", - говорить про Майдан глава МЗС РФ Сергій Лавров

Зараз ви читаєте новину «Майданівці озброїлись щитами і пікетують адмінбудівлі (4 грудня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі