середа, 31 січня 2024 13:14

Лютий почнеться кардинальною зміною погоди

Лютий розпочнеться в Україні зміною погоди.

У четвер із північного заходу Європи прийдуть атмосферні фронти скандинавського циклону Margrit, повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

"Вони принесуть: на захід - дощі; на північ - дощ із переходом у мокрий сніг; в центр - дощ з переходом у мокрий сніг у Вінницькій області. У східних областях, більшості центральних та в південній частині істотні опади завтра малоймовірні. Вітер буде західних напрямків, поривчастий, на заході та півночі можливо сильний, до 15-18 метрів за секунду", - попередила вона.

Температура повітря поки що суттєво не зміниться. Найближчої ночі прогнозують від -3℃ до +2℃, а впродовж дня +1...7℃.

Автор: .facebook.com/tala.didenko
  В Україну прийдуть атмосферні фронти далекого скандинавського циклону Margrit
В Україну прийдуть атмосферні фронти далекого скандинавського циклону Margrit

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою погодою закінчиться січень: оновлений прогноз

У Києві 1 лютого значну частину доби опадів не передбачається, але збільшиться хмарність. Увечері пройде невеликий мокрий сніг та дощ. Найближчої ночі у столиці близько нуля, вдень у четвер буде +3...5℃.

Надалі в Україні переважатиме волога, проте нехолодна погода з невеликими коливаннями температури повітря, буде вітряно.

"Старенький січень йде на пенсію, впорядкувавши синоптичну ситуацію красивими хмарками. Помив чашку, почистив морозні файли, протер офісний стіл та клавіатуру, провітрив робочий кабінет сонечком та теплою погодою - все підготував для нового хвацького керівника, молодого лютого", - написала Діденко.

31 січня в Україні буде хмарно, але тепло. Очікується суха погода без опадів. У більшості західних та північно-східних областей на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний, 3-8 м/с. Температура вдень становитиме +1...6℃. У Карпатах вночі буде близько 0℃.

Зараз ви читаєте новину «Лютий почнеться кардинальною зміною погоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі