вівторок, 06 березня 2007 11:33

Лужков запропонував перевести автомобілі Москви на електродвигуни

Мер Москви Юрій Лужков пропонує перевести автомобілі для міського користування на електродвигуни.

Таку пропозицію він вніс сьогодні на засіданні міського уряду.

За словами градоначальника, "пріоритетом у вирішенні екологічної проблеми Москви є електричні автомобілі, а не автомобілі на водневому та інших видах палива".

- Цей напрям дозволить отримати двигуни не Євро-3 або Євро-4, а отримати абсолютно безпечний за екологічними стандартами двигун з нульовим викидом, - пояснив Лужків.

У свою чергу, як повідомив глава департаменту транспорту і зв"язку Москви Леонід Ліпсиц, в сумарних об"ємах шкідливих викидів в міську атмосферу на долю автотранспорту доводиться більше 80%, особливо в цьому вирізняються дизельні вантажівки і автобуси. Перехід на альтернативні джерела енергії дозволить "знизити цей високий відсоток".

Як повідомив Ліпсиц, російські інженери за два роки розробили спеціальні конструкції паливних систем, пристосованих під використання диметилефіру, який завдяки своїм фізико-хімічним властивостям при використанні в дизельних двигунах знижує викид твердих частинок на 100% і оксидів азоту - в 2,5-3 рази, повідомляє Итар-Тасс.

Зараз ви читаєте новину «Лужков запропонував перевести автомобілі Москви на електродвигуни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі