субота, 02 травня 2009 11:42

Лукашенко відмовився їхати на саміт ЄС

Лукашенко відмовився їхати на саміт ЄС
Президент Білорусії Олександр Лукашенко відмовився від запрошення на саміт Євросоюзу, який пройде 7 травня ц.р. в чеській столиці Празі, заявив сьогодні офіційний представник уряду Чехії Іржі Потужник. За його словами, "білоруський уряд сам міг вирішити, хто представлятиме країну в Празі", і передбачалося, що "країни-учасниці направлять своїх керівників номер один або два". Проте президента Білорусі немає в списку делегатів, повідомив чеський представник.

Раніше Євросоюз після довгих вагань запросив Мінськ на саміт 7 травня. Запрошення білоруському лідерові особисто вручив міністр закордонних справ головуючої в ЄС Чехії Карел Шварценберг.

Нагадаємо, на зустрічі в Празі планується затвердити програму "Східне партнерство", яка передбачає надання допомоги і різних преференцій шести колишнім державам Радянського Союзу - Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко відмовився їхати на саміт ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі