середа, 29 квітня 2009 18:30

Син Лукашенка подарував Папі Римському буквар

Автор: фото: REUTERS/Chris Helgren
  Бенедикт ХVI прийняв білоруського президента Олександра Лукашенка із сином Миколою в Папській бібліотеці
Бенедикт ХVI прийняв білоруського президента Олександра Лукашенка із сином Миколою в Папській бібліотеці

Папа Римський Бенедикт XVI прийняв у Ватикані білоруського президента Олександра Лукашенка, 54 роки. Аудієнція в Папській бібліотеці Апостольського палацу в присутності двох перекладачів тривала 25 хв.

— Если на то будет воля Божия, встретимся на белорусской земле, — потиснув руку Папі Римському президент. Він уперше за 14 років виїхав із Мінська в Західну Європу.

Лукашенко представив понтифіку свого позашлюбного сина, 5-річного Миколу.

— Це буквар, з якого я вчуся читати, — хлопчик показав Бенедикту XVI свій подарунок російською мовою. — У мене вдома є ще один.

Від себе білоруський президент вручив понтифіку образ Ісуса Христа, виконаний із соломи та дорогих порід дерева. У відповідь Бенедикт XVI подарував золоту медаль свого понтифікату.

Сина Миколу президент Білорусі бере з собою в поїздки не вперше. Почав з"являтися з ним на людях у квітні 2008-го. Їздив із сином на Олімпіаду в Пекін, потім брав його на саміт глав держав СНД у Бішкек, Киргизстан.

— Син додає мені трохи клопоту, бо ні годувати, ні одягати його ніхто не може — тільки я, — пояснював Лукашенко.

Ім"я матері дитини тримають у таємниці. Президент лише обмовився, що жінка працює лікарем. В офіційному шлюбі з Галиною Жолнерович він має двох синів: 33-річного Віктора та 29-річного Дмитра.

Зараз ви читаєте новину «Син Лукашенка подарував Папі Римському буквар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі