четвер, 23 жовтня 2008 13:20

Лукашенко готує в наступники позашлюбного сина

Президент Білорусі Олександр Лукашенко разом зі своїм позашлюбним 5-річним сином Миколою взяв участь у військових навчаннях "Осінь-2008". Як повідомляє білоруська служба радіо "Свобода", Микола Лукашенко був одягнений в таку ж форму камуфляжу, як і його батько - головнокомандуючий Збройними силами Білорусі.

"Микола Лукашенко спостерігав за вченнями в темних окулярах і разом з батьком приймав рапорти білоруських генералів", - повідомляє "Свобода", повідомляє "УНІАН".

"Перше враження, що це якийсь спектакль. Я пам"ятаю його пасаж, коли він говорив, що ось мій наступник, який займе після мене пост Президента. І коли мені сказали, що під час параду військ після учень - Лукашенко приймав цей парад - син його в польовій формі поряд прикладав руку до головного убору, я дуже здивувався такій дурості. Головнокомандуючий - для чого поряд з ним син? Для військових це завжди була урочиста процедура. Якби я вийшов до армії зі своїм маленьким сином, то подумали б, що я з"їхав глузду. Оскільки це офіційна процедура підведення підсумків навчань. У цій процедурі він зайвий. У мене немає коментаря, як у генерала, як у людини, яка все життя віддала армії. Мені соромно бачити такі нюанси. Я знаю, офіцери, які сьогодні служать в армії, це сприймають вельми неоднозначно", - цитує радіо слова колишнього міністра оборони Білорусі Павла Козловського.

Останнім часом білоруський лідер Лукашенко часто почав з"являтися у супроводі молодшого сина. Минулого разу Микола супроводжував батька на саміті голів держав СНД в Бішкеку, на якому він був представлений киргизьким посадовим особам.

Крім того, Лукашенко разом з 5-річним сином перед телекамерами брав участь в суботнику, відвідував білоруські регіони, постраждалі від катастрофи на Чорнобильській АЕС. Микола також супроводжував Президента Білорусі в поїздці на Олімпіаду до Пекіна. Крім того, глава Білоруської держави голосував рукою сина Миколи під час виборів в нижню палату білоруського парламенту у вересні 2008 року.

Лукашенко також має двох законних синів: старший Віктор є радником Президента Білорусі з питань національної безпеки, середній Дмитро - керівником Президентського спортивного клубу.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко готує в наступники позашлюбного сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі