вівторок, 05 серпня 2014 11:25

Луганськ на межі екологічної катастрофи - мерія

Луганськ на межі екологічної катастрофи - мерія
Фото: ua.korrespondent.net

У Луганську гуманітарна катастрофа, місто знаходиться на межі екологічної катастрофи.

Про це йдеться у повідомленні міськради.

"В умовах високих температурних показників через пошкодження більшості автомобілів комунального підприємства "Луганський центр утилізації відходів" на території обласного центру повністю припинено вивезення сміття, тому місто фактично знаходиться на межі екологічної катастрофи", - повідомляє прес-служба Луганської міськради.

Також у зв'язку з вкрай напруженою ситуацією припинені поставки хлору на об'єкти водопостачання компанії "Луганськвода", яка розташована в зоні ведення збройних зіткнень, в результаті чого з 26 липня у водопровідну мережу міста надходить питна вода, знезаражена в неповному обсязі.

"Через безперервні обстрілів працівники комунальних служб не в змозі підтримувати навіть найнеобхідніші об'єкти життєзабезпечення" - підкреслили в міськраді.

Станом на ранок 5 серпня Луганськ залишається відключеним від електроенергії. Як зазначили у міськраді, однією з головних проблем на сьогоднішній день залишається відсутність енергопостачання. Для того, щоб фахівці могли приступити до роботи, необхідно закупити і доставити в місто спеціалізовані матеріали та обладнання, що в умовах ведення бойових дій неможливо.

Крім того, з прилавків ще працюючих магазинів і супермаркетів з кожним днем зникають залишилися запаси продуктів харчування. У місті особливо гостро стоїть проблема нестачі медикаментів - люди не можуть придбати необхідні лікарські препарати, працює тільки кілька аптек. Станом на 4 серпня частково зруйновано чотири міські лікарні та три поліклініки, в яких знаходилися на лікуванні в тому числі поранені і постраждалі внаслідок обстрілів мирні жителі.

Зараз ви читаєте новину «Луганськ на межі екологічної катастрофи - мерія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі