пʼятниця, 25 січня 2008 09:53

Ліга арабських держав підготувала проект резолюції РБ ООН

Арабські країни підготували проект резолюції РБООН по ситуації в зоні ізраїльсько-палестинського конфлікту, який внесуть, якщо Рада Безпеки не прийде до консенсусу за заявою, яка може бути прийнята тільки одноголосно, повідомив арабський дипломат.

"Якщо Рада Безпеки не прийде до консенсусу за заявою, то ми внесемо проект резолюції", - сказав дипломат на умовах анонімності.

У проекті документа міститься заклик "всім сторонам негайно припинити всі акти насильства, включаючи ракетний обстріл території Ізраїлю".

Проект резолюції висловлює глибоку заклопотаність гуманітарною ситуацією в Газі, відзначаючи в негативному контексті зроблені Ізраїлем "скорочення постачань палива, електрики і перешкоди постачанням продовольства і медикаментів у сектор Газу".

У документі міститься заклик до Ізраїлю "підкорятися своїм міжнародним зобов"язанням" і припинити блокаду Гази, а також до міжнародного співтовариства - надати екстрену допомогу палестинському населенню.

Рада Безпеки у  закритому режимі третій день обговорює текст проекту заяви голови про ситуацію у зоні конфлікту у зв"язку із спалахом насильства і загостренням гуманітарної ситуації.

США у четвер внесли свої поправки до документа, раніше представленого Лігою арабських держав.

Резолюції РБ ООН приймаються відкритим голосуванням і вважаються прийнятими при мінімальних дев"яти голосах "за". Документ відхиляється, якщо будь-яка з країн "великої п"ятірки" - Росія, США, Китай, Велика Британія і Франція, накладуть "вето", повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ліга арабських держав підготувала проект резолюції РБ ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі