понеділок, 25 лютого 2008 12:36

Лідера білоруської опозиції Козуліна не відпустять на похорон дружини

Начальник колонії "Вітьба-3", де утримується екс-кандидат у президенти Білорусії, лідер партії "Громада" Олександр Козулін, повідомив, що готує письмову відмову на прохання ув"язненого опозиціонера відпустити його на похорон дружини. Причиною відмови, як пише в понеділок Telegraf.by, стали зафіксовані керівництвом колонії порушення дисципліни з боку Козуліна.

Про відмову з боку керівництва колонії розповів представник Білоруського Гельсінського  комітету Павло Левінов. Проте начальник відділу з нагляду за виконанням покарань Вітебської обласної прокуратури Юрій Романовський повідомив у свою чергу, що він не отримував від ув"язненого Олександра Козуліна заяви з проханням відпустити з виправної колонії на похорон дружини.

"Поки ніяких документів, що стосуються короткочасної відпустки Олександра Козуліна, у Вітебській обласній прокуратурі немає", – зазначив Романовський.

Козулін вимагає, щоб його відпустили на похорон дружини Ірини, яка померла 23 лютого від раку. "Я оголошую голодовку. У випадку якщо протягом двох днів мене не випустять, з 26 лютого я оголошую суху голодовку, і тоді через 6-7 днів нас з моєю дружиною поховають разом. Лукашенко вбив мою дружину, він убивця", – заявив минулими вихідними Козулін.

Тим часом прихильники ув"язненого опозиціонера погрожують почати масові акції протесту по всій Білорусі, якщо влада не виконає вимогу їхнього лідера, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лідера білоруської опозиції Козуліна не відпустять на похорон дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі