четвер, 02 жовтня 2008 14:31

Легендарний британський грабіжник вийде на свободу

Легендарний грабіжник Ронні Біггс, що здійснив найбільше в історії Британії пограбування поїзда в 1963 році, вийде на свободу за десять років до закінчення терміну. Біггса засудили до 28 років в"язниці в 2001 році, проте на свободу 79-річний злочинець може вийти вже в 2009 році, повідомили його родичі.

Після пограбування Біггс впродовж декількох десятків років ховався від правосуддя в Бразилії. Після того, як Біггс пережив декілька інсультів, внаслідок чого він опинився частково паралізований, грабіжник вирішив повернутися на батьківщину. Як тільки він приїхав до Британії, його відразу ж заарештували і посадили у в"язницю, повідомляє "Lenta.ru".

Біггса можуть звільнити за станом здоров"я. За словами близьких грабіжника, Біггс хоче померти "вільною людиною". За наявною інформацією, грабіжника випустять на свободу в день святого Валентина, тобто 14 лютого 2009 року. На той час він відбуде біля третини призначеного йому терміну ув"язнення.

"Велике пограбування поїзда", що вважається одним з найбільших в історії Британії, відбулося 8 серпня 1963 року. Банда з 15 чоловік напала на поштовий потяг і викрала 2,6 мільйона фунтів (за станом на 2006 рік - сума, еквівалентна 80 мільйонам доларів). Більшість грабіжників згодом були спіймані, проте частину викрадених грошей знайти так і не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний британський грабіжник вийде на свободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі