вівторок, 15 липня 2008 11:20

Лавров у КНР обговорить острови на Амурі

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров 21-22 липня відвідає з офіційним візитом КНР, де він може обговорити питання остаточної передачі Росією Китаю частини острівних територій на річці Амур, повідомив у вівторок в Пекіні офіційний представник МЗС КНР Лю Цзяньчао.

Острів Тарабаров і половину острова Великий Уссурійський на Амурі, де вже завершені демаркаційні роботи, можуть передати Китаю в серпні цього року. Угода про це між Росією і Китаєм була підписана в Пекіні в жовтні 2004 року.

Під час візиту Лавров зустрінеться з головою КНР Ху Цзіньтао, прем"єром Держради Вень Цзябао і главою МЗС КНР Ян Цзечі. "Сторони обговорять важливі питання міжнародної і регіональної політики", - сказав представник китайського зовнішньополітичного відомства.

Він не виключив, що на переговорах будуть обговорені питання остаточної передачі від Росії Китаю частини острівних територій на річці Амур. "Думаю, сторони обміняються поглядами на прикордонні питання, що залишилися", - сказав китайський дипломат, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Лавров у КНР обговорить острови на Амурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі