четвер, 08 травня 2008 13:16

Латвійський парламент направив Медведєву замість поздоровлення декларацію в підтримку Грузії

Парламент Латвії опублікував в середу декларацію на підтримку Грузії в умовах загострення конфлікту навколо Абхазії. Дії Росії збільшують напругу в регіоні, загрожують територіальній цілісності Грузії, а також суперечать міжнародним зобов"язанням Росії по підтримці миру, йдеться в декларації комісії з міжнародних справ, опублікованої в середу.

Крім того, стурбованість Латвії пов"язана із збільшенням чисельності російських миротворців в Абхазії, які, як мовиться в повідомленні Міноборони РФ, "здійснюють спостереження за місцевістю уздовж адміністративного кордону Грузії з Абхазією і в районі Кодорського хребта".

В декларації Латвія вимагає від Росії вивести додаткові миротворчі сили з Абхазії, а також закликає обидві сторони конфлікту уникати ескалації насильства в регіоні.

Президент РФ в квітні доручив уряду розробити заходи по наданню предметної допомоги населенню невизнаних республік і взаємодіяти з органами влади Абхазії і Південної Осетії.

Раніше Росія заявила про вихід з угоди в рамках СНД про санкції відносно Абхазії. Такі заходи викликали різку реакцію Тбілісі.

Грузія зажадала переглянути ці рішення і звернулася за підтримкою до зарубіжних партнерів.

Декларація була направлена новому президентові Росії Дмитру Медведєву в день його інавгурації замість поздоровлень, повідомляє "Новости - Грузия".

Зараз ви читаєте новину «Латвійський парламент направив Медведєву замість поздоровлення декларацію в підтримку Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі