вівторок, 18 серпня 2020 17:52

Кузьмі Скрябіну присвятили мурал
3

Мурал Кузьми Скрябіна відкрили в Черкасах
Фото: Данііл Орлов
Мурал Кузьми Скрябіна відкрили в Черкасах
Мурал Кузьми Скрябіна відкрили в Черкасах

Мурал із зображенням Кузьми Скрябіна відкрили в Черкасах на будинку №60 на вул. Байди Вишневецького. Стінопис приурочили до 52-річчя Андрія Кузьменка. Авторами ідеї стали члени громадської організації "Протекторат" і мешканці будівлі.

"Я живу в цьому будинку. Він розташований в центрі міста. Одна стіна є глухою, розміром на 60 квадратних метрів. Вуличні малюнки завжди прикрашають місто. Тому подумав про мурал з Андрієм Кузьменком. Він був хорошою людиною. Ідея узгоджена з його дружиною. Під час роботи над проєктом знайшов багато нових друзів, переконався у старих. Дякую всім, хто нам допомагав коштами, хто воду привозив, фарбу купував, хто надав квіти та дерева. В цьому сила - в об'єднанні людей", - зазначає організатор проєкту черкасець Антон Севастьянов.

Мурал створили за 3 дні. Над ним працювали, зокрема головний художник Ігор Новіков і випускник Черкаського фізико-математичного факультету Данило Орлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвідоміші хіти Кузьми Скрябіна: співаку мало б виповнитися 52 роки

"Ми з Ігорем малювали на різних фестивалях і локаціях. Для мене це хобі, яким займаюся 5 років. Приваблює процесом і результатом. Реакція перехожих щодо муралу Скрябіна була лише позитивна", - говорить Орлов.

На створення муралу пішло 20 тис. грн. Їх зібрали ентузіасти. Поряд із муралом посадили берези й облаштували клумбу з квітами. На відкритті стінопису мер Черкас Анатолій Бондаренко запропонував Антону Севастьянову та команді створити в майбутньому мурал на стіні будинку навпроти міського загсу.

У Києві 17 серпня на вул. Порика 7-9 встановили пам'ятний знак в однойменному сквері на честь Андрія Кузьменка, фронтмена гурту "Скрябін".

Зараз ви читаєте новину «Кузьмі Скрябіну присвятили мурал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі