субота, 12 березня 2022 16:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Країни G7 оголосили про нові санкції проти Росії

Країни G7 оголосили про нові санкції проти Росії
США, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та Британія представили основні елементи санкційного тиску на РФ. Фото: "Українська правда"

Лідери країн "Великої сімки" зробили спільну заяву про нові санкції та тиск на Росію, яка розв'язала широкомастбну війну із Україною. Оголосили, зокрема, про торговельні обмеження. Відповідну заяву оприлюднили на сайті Білого дому.

США, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та Британія представили основні елементи санкційного тиску на РФ. Серед них, обіцяють зусилля щодо зниження залежності від енергоресурсів з РФ, Росію позбавлять статусу сприяння під час торгівлі, вона втратить переваги участі у СОТ, РФ заважатимуть отримувати запозичення від МВФ, ЄБРР, Світового банку, продовжиться "кампанія тиску" на еліти РФ, олігархів, довірених осіб президента Росії Володимира Путіна, робитимуть зусилля, щоб відрізати РФ можливість ухилитися від санкцій і знайти лазівки: блокують "цифрові активи" (криптовалюти).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни буксують, хочуть поповнити сили білорусами - експерт

Також йде боротьба з дезінформацією від Росії, продовжиться введення обмежень на експорт/імпорт ключових товарів та технологій з РФ, організації всередині Росії, що підтримують війну, не отримають доступу до нових боргових та акціонерних інвестицій.

Росіяни вже втратили близько 100 тис. робочих місць внаслідок санкцій, які запровади и у звʼязку з агресією Росії. За прогнозами експертів, кількість безробітних із часом буде збільшуватись. До кінця року без роботи залишаться близько 9 млн росіян.

Зараз ви читаєте новину «Країни G7 оголосили про нові санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі