пʼятниця, 10 грудня 2021 16:24

Країни Європи оновили умови в'їзду для українських туристів

Міністерство закордонних справ оновило в п'ятницю інформацію щодо відкритих країн для українських туристів.

Кілька європейських держав через локдаун закрили кордони або рекомендують утриматися від подорожей, повідомляє "Коронавірус_інфо" в Telegram.

"Перед плануванням подорожей за кордон необхідно ознайомитися з актуальною інформацією про умови в'їзду на інтерактивній мапі МЗС. Зараз для перетину кордону країн Європи для туризму, окрім стандартних документів необхідно мати Covid-сертифікат, негативні результати тесту або сертифікат про одужання від коронавірусу", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузія спростила для українців умови перебування в країні

Автор: t.me/COVID19_Ukraine
  Умови в'їзду до європейських країн для громадян України
Умови в'їзду до європейських країн для громадян України

Станом на 10 грудня українським туристам заборонено подорожувати до: Білорусі, Болгарії, Мальти, Сан-Марино та Словаччини.

Повністю вакциновані українці можуть потрапити до: Бельгії, Естонії, Іспанії, Латвії, Литви, Німеччини, Фінляндії, Франції, Чехії та Швеції. За умови наявності сертифіката вакцинації або довідки про одужання відкрита лише Данія. Вакцинація, сертифікат про одужання або тест приймають у таких країнах: Андорра, Боснія і Герцеґовина, Молдова, Північна Македонія, Сербія, Туреччина й Хорватія.

Вакцинацію разом із тестом, довідку про одужання з тестом і самоізоляцією після прибуття вимагають Ісландія та Румунія. Сертифікат про вакцинацію або негативний тест підійдуть для таких країн, як-от Монако й Чорногорія.

Вакцинацію, сертифікат про одужання або тест із самоізоляцією після прибуття приймають в Австрії та Польщі. У Польщі з 15 грудня знадобиться ще й ПЛР-тест, зроблений за 24 год. до прибуття.

Частина країн ЄС визнає лише чотири вакцини: AstraZeneca, BioNTech/Pfizer, Johnson&Johnson і Moderna.

Єврокомісія запропонує в грудні додати до терміну дії цифрового сертифіката ЄС ще одну дозу Covid-вакцини. Європейські чиновники схиляються до сценарію необхідності введення третього бустерного щеплення впродовж дев'яти місяців після останньої вакцинації.

Зараз ви читаєте новину «Країни Європи оновили умови в'їзду для українських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі