неділя, 24 вересня 2017 13:56

Крадені скарби Київської Русі виставили на продаж у Росії

Крадені скарби Київської Русі виставили на продаж у Росії

У Москві незаконно незаконно виставлено на продаж скарби Київської Русі.

Про це інформує "Музеї України".

Срібники Київської Русі (ХІ ст.) із зображеннями київських і чернігівських князів та українського тризуба незаконно виставлено на продаж у російському аукціонному домі "Александр".

"Незаконно поцуплені в нашого народу реліквії треба повернути! І особисте звернення до власників і керівників аукціонного дому "Александр": аби не отримувати зайвого клопоту з Інтерполом, спецслужбами, різноманітними перевірками – радимо просто тихо викупити ті срібники і офіційно передати їх в Посольство України як дар якомусь державному музею України на ваш вибір" - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монети Золотої Орди знайшли на Миколаївщині

За інформацією редактора "Музеїв України" Віктора Тригуба, після кількох гучних міжнародних скандалів, влаштованих командою журналу із залученням Інтерполу, преси, вищих посадових осіб України, дипломатів, московські антикварні "бариги" притихли і кілька років не ризикували виставляти незаконно вивезені з України речі.

Амстердамський Музей Алларда Пірсона після завершення виставки, присвяченій археології Криму на деякий час залишить позичені у кримських музеїв експонати в себе.

Зараз ви читаєте новину «Крадені скарби Київської Русі виставили на продаж у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі