середа, 19 травня 2010 15:49

Кожен грек буде винен європейцям 7000 євро

Кожен грек буде винен європейцям 7000 євро

Фінансова допомога Люксембургу Греції становить 417,54 євро на душу населення, що є максимальним показником серед країн єврозони, повідомляє агентство Bloomberg. На частку Люксембургу припадає лише 0,3% грецького "плану порятунку" в сумі екстрених кредитів на 80 млрд євро, схвалених владою Євросоюзу.

Зокрема, жителі Люксембургу заплатять на 42% більше, ніж ірландці, які зайняли друге місце в списку, складеному Європейським центральним банком і Статистичним управлінням Євросоюзу.

Німеччина надала майже 30% виділених Греції коштів, але в перерахунку на душу населення зайняла лише шосте місце: на кожного німця припадає по 272,38 євро. Частки участі в кредитній програмі для Греції визначалися відповідно з внесками країн єврозони у фінансування ЄЦБ.

При цьому борг Греції перед країнами єврозони в розрахунку на душу населення складе 7104,54 євро. 18 травня Греція отримала перший транш кредитів ЄС обсягом 14,5 млрд євро, що дозволить їй погасити облігації на суму 8,5 млрд євро, термін виплат по яких настає 19 травня, і уникнути дефолту.

Міжнародний валютний фонд, що пообіцяв Греції 30 млрд євро, перевів перші 5,5 млрд євро ще минулого тижня. Кредити видаються під процентні ставки трохи вище вартості кредитування в країнах єврозони, тому країни-учасниці зможуть зафіксувати прибуток, якщо Греція вчасно виплатить заборгованість.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Кожен грек буде винен європейцям 7000 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі