вівторок, 11 травня 2010 10:19

Курс євро у світі падає через побоювання нової кризи

Курс євро у світі падає через побоювання нової кризи

Курс євро знижується у вівторок по відношенню до 13 з 16 найбільш активно вживаних валют світу, включаючи долар США і японську ієну, оскільки інвестори побоюються, що пакет заходів для запобігання кризі в Європі обсягом 750 млрд євро не вирішить проблеми єврозони, повідомляє агентство Bloomberg.

Євро до 8:45 у вівторок коштував $ 1,2734 порівняно з $ 1,2787 за підсумками торгів у Нью-Йорку в понеділок. Курс євро до японської нацвалюти знизився до цього часу до 118,07 ієни з 119,28 ієни напередодні.

Вартість долара до ієни опустилася до 11 травня до 92,72 ієни з 93,29 ієни ввечері в Нью-Йорку в понеділок.

З початку року євро подешевшав на 7,7%, згідно з Bloomberg Correlation-Weighted Currency Indices. Курс долара за цей період зріс на 5,2%, ієни - на 5,6%.

Керівництво ЄС на вихідних затвердило план порятунку країн єврозони, які можуть опинитися в скрутному становищі, як у випадку з Грецією. Обсяг пакету фінансової допомоги становить 750 млрд євро і включає в себе кредити і гарантії країн єврозони, а також позики Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Проте директор європейського департаменту МВФ Марек Бєлка стверджує, що подібна програма допомоги не вирішить проблеми регіону в довгостроковій перспективі.

"Ці заходи, можливо, ненадовго заспокоять ринки, - заявив М. Бєлка на засіданні в рамках Всесвітнього економічного форуму в Брюсселі. - Я не вважаю їх довгостроковим рішенням або панацеєю для європейських проблем. Вони свого роду укол морфіну, який допомагає стабілізувати стан пацієнта, але реальне ліки і реальне лікування ще належить знайти ".

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Курс євро у світі падає через побоювання нової кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі