четвер, 27 серпня 2015 14:43

Кожен десятий українець повертається з АТО інвалідом

Кожен десятий українець повертається з АТО інвалідом
Фото: dnpr.com.ua

Із 210 тисяч мобілізованих в зону АТО українців кожен тридцятий загинув, кожен десятий отримав поранення.

Про це розповіла експерт з питань соціальної політики інституту Суспільно-економічних досліджень Маріанна Онуфрик, передає "Обозреватель".

"Під час церемонії до Дня Незалежності президент сказав, і вчора (26 серпня - ред.) ця інформація ще раз прозвучала: із 210 тисяч мобілізованих 7 тисяч загинули і 21 тисяча отримали поранення.

Тобто можна припустити, що десь на 20 тисяч зросла кількість інвалідів за рахунок військових, які отримали поранення, але ми не можемо сказати, скільки мирних жителів отримали поранення і стали інвалідами ", - сказала Онуфрик.

За її словами, на 1 січня 2015 року в Україні налічувалися 2,558 млн людей з інвалідністю, це 6% населення країни. Цей показник знизився в порівнянні з 2014 роком, тому що в офіційній статистиці перестали враховувати Крим і Донбас, де складно збирати статистичні дані через окупацію цих територій російсько-терористичними військами.

Як повідомлялося, сьома хвиля мобілізації буде на 90% складатися з демобілізованих добровольців.

Зараз ви читаєте новину «Кожен десятий українець повертається з АТО інвалідом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі