середа, 25 березня 2009 09:31

Корону Статуї Свободи відкриють на День незалежності

Корону Статуї Свободи відкриють на День незалежності
Корона американської Статуї Свободи, пам"ятника, що символізує свободу і демократію, може відкритися для відвідувачів 4 липня, на святкування Дня незалежності.

Знаменита статуя була одним з перших пам"ятників, який бачили мільйони іммігрантів, які прибували в порт Нью-Йорка.

Статуя Свободи була закрита для публіки після терактів 11 вересня 2001 року. Музей і галерея оглядового майданчика знову відкрилися тільки в 2004 році.

Поки що міська адміністрація розглядає можливість реалізації лотерейних квитків або перехідної системи, щоб невеликі групи туристів піднімалися на корону в різний час доби, з контролем та процедурами безпеки, прийнятими для туристів у Вашингтоні.

Багато хто з республіканців і провідні демократи виступають за відновлення доступу до корони Статуї Свободи.

"Це буде найкращий подарунок для нашої нації. Відновлена корона Леді Свободи - це відновлена квінтесенція Нью-Йорку та американського духу", - сказав один із конгресменів.

Сполучені Штати отримали Статую в подарунок від Франції в 1886 році. Близько 3,2 млн відвідали статую в 2007 році, у порівнянні з 2,5 млн у 2006 році. Дозвіл на відвідування корони Статуї - це перший крок амбіційної програми на підняття престижу країни в очах туристів, зазначає Reuters.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Корону Статуї Свободи відкриють на День незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі