неділя, 07 серпня 2022 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Коридорів немає: Гайдай розповів, як можна виїхати з Луганської області

Коридорів немає: Гайдай розповів, як можна виїхати з Луганської області
Евакуації з Луганщини вже немає. Фото: t.me/serhiy_hayday

Влада України зараз не в змозі евакуювати людей із Луганської області.

Виїхати можна лише самостійно, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі загальнонаціонального телемарафону в неділю, 7 серпня, передає Gazeta.ua.

"Евакуація зараз можлива лише з сусідньої Донецької області. У нас, в Луганській області, вона вже неможлива, коридорів немає. З Луганщини люди можуть виїхати самостійно за трьома напрямками", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія накрила Донеччину авіацією, ракетами та "Ураганами": є жертви

Перший напрямок – через Харківську область перейти пішки. Другий – через Запорізьку область, але там величезні черги, оскільки багато людей, зокрема, з тимчасово захопленої Херсонщини, намагаються втекти від окупації.

"Останній варіант – по великому колу через Російську Федерацію та країни Балтії чи на Грузію. Варіант – найдовший, але, можливо, спокійніший. Це довгий шлях, близько трьох діб, і недешевий", – зазначив він.

За інформацією Гайдая, люди, які проїжджали, платили, наприклад, від Сіверськодонецька до Луганська орієнтовно 9–10 тис. грн, щоб доїхати. А потім різними країнами, щоб виїхати і з окупації, і з Російської Федерації, – майже €300.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Уряд України запровадить обов'язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. місцевих жителів.

У так званій ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

Зараз ви читаєте новину «Коридорів немає: Гайдай розповів, як можна виїхати з Луганської області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі