субота, 19 січня 2008 10:07

Кореєць на знак протесту випив отруту і спалив себе

Торговець рибою з південнокорейського округу Теан отруївся і влаштував акт самоспалення в ході акції протесту, на якій громадяни вимагали компенсувати їм збитки, викликані найбільшим розливом нафти в історії Південної Кореї.

Як розповіли в медичному центрі міста Теан, Чжі Чхан Хван випив пляшку гербіциду, потім заліз на платформу, облив себе розчинником і підпалив запальничкою. Смерть наступила в результаті отруєння в 1:07.

Смерть Чжі Чхан Хвана стала вже третьою серед власників риболовецьких господарств в провінції. Раніше ще двоє підприємців випили отруту в нападі відчаю, позбувшись свого бізнесу.

Всього в демонстрації в Теані, розташованому в 110 кілометрах від Сеула, взяли участь близько 5 тисяч людей. Протестуючі вимагають прийняти закон, що гарантує їм повну компенсацію збитків, які вони понесли в результаті інциденту 7 грудня 2007 року. Тоді в морі, що штормило, гонконзький нафтоналивний танкер Hebei Sprint зіткнувся з баржею, і у воду вилилося близько 10900 тонн сирої нафти. На середу намічена нова демонстрація - цього разу не в порту, а перед офісами компанії Samsung Heavy Industries, якій належала баржа, і у будівлі Національної асамблеї.

Розмір збитку від події перевищує декілька мільйонів доларів. Екологи побоюються, що, не дивлячись на масштабну спецоперацію по знезараженню води і побережжя, наслідки катастрофи будуть відчутні ще декілька років. Як очікується, попередні результати розслідування причин зіткнення будуть обнародувані наступного тижня, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кореєць на знак протесту випив отруту і спалив себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі