пʼятниця, 27 липня 2007 11:12

Корейська заручниця талібів вийшла на зв"язок і просить про допомогу

Американський телеканал ABC News оприлюднив аудіозапис зі зверненням південнокорейської заручниці, однієї з групи захоплених талібами минулого тижня громадян Південної Кореї.

"Нас тут утримують у важких умовах... Будь ласка, допоможіть нам звільнитися якнайскоріше", – просить заручниця.

Жінка розповіла, що всі заручники хворі. Згідно інформації телекомпанії, розмова відбулася з дозволу одного з польових командирів талібів.

Це перший факт контакту заручників із зовнішнім світом від моменту їх захоплення біля Кабула 19 липня. Тоді бойовики руху Талібан зупинили автобус, що виїздив із міста Кандагар до Кабула, і захопили в заручники 23 громадянина Південної Кореї.

Бойовики вимагають вивести південнокорейський військовий контингент із Афганістану і обміняти заручників на ув"язнених талібів. У середу, 25 липня, таліби вбили одного з 23 заручників, пригрозивши стратити всіх інших у ніч на четвер, якщо уряд країни не виконає їх вимог, проте пізніше подовжили термін ультиматуму до п"ятниці, 27 липня.

Представник адміністрації президента Південної Кореї заявив, що вимоги бойовиків "туманні й суперечливі". За його даними, "сепаратисти розділені на кілька груп, і заручники перебувають у декількох місцях".

За даними південнокорейського агентства Ренхап, заручники – члени однієї з християнських общин Південної Кореї, які добровільно приїхали на роботи до Афганістану, передає РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Корейська заручниця талібів вийшла на зв"язок і просить про допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі