неділя, 22 липня 2007 15:23

У Афганістані проводять операцію по звыльненню корейських заручників

Підрозділи афганських військ і багатонаціональний контингент коаліційних сил почали операцію по звільненню громадян Південної Кореї, які утримуються талібами як заручники.

Бойовики руху "Талібан" напередодні загрожували убити захоплених ними заручників-корейців, якщо Південна Корея не виведе з Афганістану свій військовий контингент. "Вони повинні завтра до настання вечора вивести свої війська з Афганістану, інакше ми уб"ємо всіх 18 заручників", - заявив представник талібів Карі Юсиф Ахмаді.

Представники південнокорейського МЗС у свою чергу повідомили про те, що бойовиків викрали близько 20 громадян країни. У числі заручників, щонайменше, 15 жінок.

В даний час в операціях на території Афганістану беруть участь багатонаціональний контингент антитерористичної коаліції, яку очолює США, і контингент Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані, НАТО, що знаходиться під командуванням представників.

Основними завданнями обох контингентів є пошук і знищення бойовиків ісламських рухів "Талібан" і міжнародного терористичного угрупування "Аль-каїда", що діють в Афганістані. Крім того, іноземні військові формування сприяють уряду Афганістану в справі формування національних силових структур, повідомляє агентство AP.

Зараз ви читаєте новину «У Афганістані проводять операцію по звыльненню корейських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі