понеділок, 08 вересня 2008 15:39

Кораблі російського ВМФ відправляються на навчання до Атлантики

Загін бойових кораблів (ОБК) ВМФ Росії зробить дальній похід до Атлантики, повідомив в понеділок помічник головкому ВМФ Росії капітан першого рангу Ігор Дигало.

Як відзначає Reuters, ці маневри стануть першими з часів холодної війни, проведеними Росією в районі, який Вашингтон традиційно вважає сферою свого впливу.

"Відповідно до плану підготовки в листопаді 2008 року з метою розширення військової співпраці з флотами зарубіжних держав відбудеться похід загону бойових кораблів Північного флоту у складі важкого атомного ракетного крейсера "Петро Великий" і кораблів супроводу до Атлантики", - сказав Дигало.

За його словами, в рамках походу російські бойові кораблі проведуть спільні учення з кораблями ВМС Венесуели.

"У навчаннях братиме участь і палубна авіація кораблів загону. Під час походу кораблі відпрацюють ряд спільних завдань, зокрема питання спільного маневрування, пошуку і рятування на морі, а також проведуть тренування по зв"язку", - розповів представник ВМФ, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Кораблі російського ВМФ відправляються на навчання до Атлантики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі