понеділок, 28 листопада 2022 06:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ на Херсонщині: в ISW оцінили укріплення росіян і розказали про найбільший страх ворога

Російські окупанти сприймають перспективу українського контрнаступу через річку Дніпро у Херсонській області як серйозну загрозу.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував супутникові знімки укріплень ворога, вказавши на їхню вразливість. Набір оборонних укріплень армії РФ на Кінбурнській косі та навколо неї вказує на те, що загарбники не планують утримувати позиції там, якщо Збройні сили України почнуть контрнаступ на неї.

"Російські військові очікують, що українці звільнять Кінбурнську косу та мають намір перешкодити їм просунутися до материкової частини на сході Херсонської області. Можливо, загрожуючи всім важливим наземним лініям зв'язку з Криму на материк. Росіяни очікують, що українці звільнять Кінбурнську косу. Армія РФ не розраховує, що зможе перешкодити ЗСУ форсувати річку Дніпро, тож не надають пріоритетності оборонним позиціям, які б зупинили таку переправу", – припускають експерти ISW.

Автор: understandingwar.org
  Російські війська явно не розраховують на те, що зможуть перешкодити українським військам форсувати річку Дніпро
Російські війська явно не розраховують на те, що зможуть перешкодити українським військам форсувати річку Дніпро

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі колаборанти з Нової Каховки вивезені росіянами – Центр національного спротиву

Фахівці пояснюють, що рівневі лінії оборони у цьому регіоні забезпечують російські сили кількома резервними позиціями, якщо одна лінія оборони впаде, а решта залишиться.

"Оборона поблизу Коси свідчить про те, що російські війська стурбовані тим, що українські сили можуть закріпитися на Косі або поблизу неї та використовувати її як базу для наступу із заходу", – додали аналітики у щоденному звіті.

Тим часом російські окупанти та колаборанти у тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області вже обговорюють план втечі. Вони смертельно налякані та хочуть "евакуюватися".

У тимчасово окупованому Маріуполі нещодавно було ліквідовано щонайменше одного росіянина з-поміж чиновників окупаційної адміністрації. Ще кілька окупантів постраждали.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ на Херсонщині: в ISW оцінили укріплення росіян і розказали про найбільший страх ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі