понеділок, 03 березня 2008 10:28

Комуністичний прапор виявлений у передвиборному штабі Обами

Комуністичний прапор, а також портрети Фіделя Кастро і Ернесто Че Гевари виявлені в передвиборному штабі кандидата в президенти США сенатора-демократа Барака Обами, повідомив у прямому ефірі телекомпанії "Фокс" колишній заступник голови апарату співробітників Білого дому і колишній головний політичний радник президента США Джорджа Буша Карл Роув.

"Він (Обама) дотримується украй лівих поглядів. Коли в його штабі в Техасі був виявлений комуністичний прапор, портрети Фіделя Кастро та інших революціонерів, таких як Че Гевара, в головному штабі Обами просто знизали плечима", - сказав Роув.

При цьому він додав, що "не може собі уявити, як можна в центрі Америки в передвиборному штабі мати комуністичний прапор".

Роув, який залишив Білий дім наприкінці серпня минулого року, але, як і раніше, належить до вузького кола довірених і наближених до Буша людей, зробив таку заяву в неділю - за два дні до вкрай важливих для демократів праймеріз в штаті Техас, не зважаючи на те, що ще в середині лютого передвиборний штаб Обами офіційно відмежувався від кубинського прапора з портретом Чегевари, знятого тоді камерою "Фокс" в одному з приміщень техаського відділення штабу Обами.

Прапор "не відображає поглядів Барака Обами", йдеться в поширеній тоді заяві штабу сенатора, в якій підкреслювалося, що зняті камерою "Фокс" прапор і портрет знаходилися в приміщенні, сплаченому волонтерами виборної кампанії Обами, який "не є його офіційним штабом".

Роув згадав про прапор і портрет Чегевари в недільній телепередачі, в якій телекомпанія "Фокс" обнародувала інформацію про дружні зв"язки Обами з колишнім членом підпільного ліворадикального руху Weather Underground в США Уїлямом Айерсом, який, за даними телекомпанії, визнав свою причетність до підготовки терактів у США і, зокрема, до вибуху бомби в будівлі Пентагону в 1972 році, а також до вибухів в Капітолії у Вашингтоні в 1971 році і теракту проти будівлі головного управління поліції Нью-Йорка в 1970 році.
У зв"язку з цим Роув нагадав також, що Айерс "був одружений на Бернадін Дорн". Соратник Айерса по підпіллю та його майбутня дружина Бернадін Дорн була включена ФБР у список "десяти найрозшукуваніших злочинців", а директор ФБР Едгар Гувер назвав її "найнебезпечнішою жінкою Америки". Айерс і Дорн знаходилися в підпіллі протягом десяти років. У грудні 1980 року вони здалися властям.

В день терактів 11 вересня 2001 року газета "Нью-Йорк таймс" опублікувала інтерв"ю у зв"язку з виходом книги спогадів Айерса про його підпільну діяльність. У цьому інтерв"ю він повідомив, що "не шкодує про те, що встановлював бомби" і що на його думку він "зробив недостатньо".

Тепер 63-річний Айерс є професором Університету штату Іллінойс у Чікаго, де, за даними "Фокс", Обама познайомився з ним у кінці 90-х років - на самому початку своєї політичної кар"єри.

"Фокс" стверджує, що Обама не тільки зустрічався з Айерсом, але й отримав тоді від нього пожертвування на свою політичну діяльність.

Передвиборний штаб Обами, куди за коментарями звернулася телекомпанія, нічого не повідомив про зв"язки сенатора і професора, але підтвердив "Фокс", що "вони, поза сумнівом, підтримують дружні стосунки" і що їхні діти ходять у одну школу.

Голова сенатського комітету з внутрішньої безпеки - незалежний сенатор Джозеф Ліберман, коментуючи зв"язки Обами з Айерсом у прямому ефірі "Фокс", призвав кандидата в президенти США публічно прояснити характер своїх стосунків з Айерсом, оскільки це "може створити проблеми" для нього в ході подальшої виборчої компанії.

"Йому (Обамі) потрібно розібратися з подібними зв"язками", - заявив сенатор Ліберман.

За його словами, "будь-яка людина, що бере участь в громадській діяльності, знає, що все у вашому житті - публічне або приватне - може миттєво стати публічним".

"Ніхто з цих радикалів не виставляє свою кандидатуру на посаду президента, але Барак Обама виставив свою і тому він зобов"язаний роз"яснити виборцям, чому в нього є такі зв"язки, і ясно заявити, що він не розділяє їхніх поглядів", - заявив голова сенатського комітету з внутрішньої безпеки.

Передвиборний штаб Барака Обами недільну програму телекомпанії "Фокс" ніяк не прокоментував, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Комуністичний прапор виявлений у передвиборному штабі Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі