понеділок, 29 листопада 2010 10:10

Комп'ютер визначив найнудніший день у ХХ столітті

Комп'ютер визначив найнудніший день у ХХ столітті

За допомогою спеціальної програми, яка оцінює дні за кількістю і характером подій, що сталися, комп'ютер визначив найнуднішу дату XX століття.

Днем, коли майже нічого видатного не сталося, стало 11 квітня 1954 року.

"З 1900 по 2000 роки не було більш нудного дня", - повідомив програміст із Кембриджу, Вільям Танстолл-Педу, який є розробником унікальної програми обчислення.

Що ж сталося того дня? По-перше, в Бельгії відбулися загальні вибори. По-друге, народився турецький академік Абдулла Аталаріх. По-третє, помер Джек Саффлботам - футболіст не найіменитішого британського клубу "Олдхем Атлетик". Ось, власне, і все.

Програма Танстолла-Педу проаналізувала понад 300 млн фактів про людей, місця і суті подій, які висвітлювалися в глобальних і локальних щоденних новинах протягом минулого сторіччя. Спеціальний алгоритм порівняння дозволив ранжувати дні за ступенем значущості.

"Якщо, скажімо, якоїсь неділі 1950-го не народився і не помер ніхто з відомих людей, не відбулося нічого суттєвого для історії людства, то такий день автоматично спускається вниз у списку", - пояснив один з підсумків своїх досліджень Танстолл- Педу.

Найяскравіший день в XX ст. програміст поки не назвав.

Пошук найбільш нудної дати не є головним завданням цієї комп'ютерної програми. Справжнє покликання проекту - оптимізація пошуку в Інтернеті. Фактично, програміст створює альтернативний движок - конкурент Google і Bing.

Утро.ру

Зараз ви читаєте новину «Комп'ютер визначив найнудніший день у ХХ столітті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі