середа, 02 квітня 2008 09:45

Колумбійському наркобарону в Бразилії дали 30 років в"язниці

Бразильський суд засудив колумбійського наркобарона Хуана Карлоса Абадія до 30 років тюремного ув"язнення.

Заарештований минулого року Абадія входив у першу п"ятірку найбільш розшукуваних США злочинців. 1 квітня він був визнаний винним в організації злочинного угрупування, відмиванні грошей і використанні підроблених документів під час перебування в Бразилії. Суд також зобов"язав колумбійця виплатити штраф у розмірі 2,5 мільйонів доларів.

За словами судді Фаусто Мартіна де Санктіса, протягом трьох з половиною років, проведених на території Бразилії, Абадія займався скупкою нерухомості і автомобілів, вкладаючи таким чином гроші, отримані від наркоторгівлі в Колумбії.

Дружина наркобарона, Ієссіка Паоло Рохас Моралес, була засуджена до 11,5 років тюремного ув"язнення за безпосередню участь в незаконній діяльності свого чоловіка.

Не дивлячись на ухвалений в Бразилії вирок, Рамірес, можливо, не відбуватиме його на території цієї країни. Місяць тому бразильський суд ухвалив, що наркобарона може бути екстрадовано в США, де йому будуть пред"явлені звинувачення в здирстві, пише Lenta.ru.

Остаточне рішення про екстрадицію колумбійця залишається за бразильським президентом Луісом Інасио Лула да Силва, без візи якого постанова вищої судової інстанції країни не дійсна.

Абадія був затриманий у Сан-Паулу в серпні 2007 року при проведенні поліцейської спецоперації. Колумбієць, якого також розшукувала поліція США, Колумбії і Уругваю, декілька років жив у Бразилії з підробленими документами, і навіть змінив зовнішність за допомогою пластичної хірургії.

За даними слідства, Абадія є одним з лідерів колумбійського наркокартеля Norte del Valle. Загальний статок Абадія оцінюється в 3,4 мільярда бразильських реалів (1,7 мільярда доларів).

Його звинувачують в постачаннях більше 500 тонн кокаїну на територію США на суму більше 10 мільярдів доларів в період з 1990 по 2004 рік. Крім того, Абадія замішаний у вбивствах сотень людей в Колумбії і Сполучених Штатах, зокрема поліцейських, повідомляє Вести.Ru.

У 1996 році наркобарон добровільно здався колумбійській владі, проте після виходу з в"язниці в 2002 році він знов зайнявся контрабандою зілля, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Колумбійському наркобарону в Бразилії дали 30 років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі