субота, 16 вересня 2023 01:45

Коломойському збільшили заставу

Коломойському збільшили заставу
Українському олігарху Ігорю Коломойському висунули три підозри. Фото: Новое время

Українському олігарху Ігорю Коломойському збільшили заставу з 509 мільйонів гривень на суму 3 млрд 891 млн гривень.

Таке рішення прийняв Печерський районний суд Києва, повідомляє Суспільне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активи Коломойського арештували

Прокурор Бюро економічної безпеки (БЕБ) подав клопотання щодо збільшення розміру застави у цій новій справі до понад 5,8 млрд гривень.

При цьому прокурор звернув увагу, що Коломойський вийшов із громадянства України та наразі є громадянином Ізраїлю, тому існує ризик його виїзду та приховування за кордоном, а також перешкоджання слідству та вплив на свідків.

При цьому захист Коломойського стверджував, що розмір застави необґрунтований, тому що прокурор БЕБ не навів доказів, що його підзахисний може сплатити цю суму. Також адвокат назвав необґрунтованими й ризики, оскільки Коломойський вже перебуває під вартою.

2 вересня Коломойському повідомили про підозру у шахрайстві і відмиванні майна, одержаного злочинним шляхом. Того ж дня суд обрав олігарху запобіжний захід у вигляді триманні під вартою на два місяці з альтернативою понад 509 млн грн застави.

7 вересня олігарху повідомили про підозру у заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку. Про підозру оголосили Національне антикорупціне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

14 вересня Коломойському оголосили нову, вже третю підозру. Згідно з досудовим розслідуванням установлено, що Коломойський організував та очолив організовану групу.

Зараз ви читаєте новину «Коломойському збільшили заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі