субота, 13 липня 2024 08:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли ЗСУ зможуть перейти в контрнаступ - прогноз аналітиків

Коли ЗСУ зможуть перейти в контрнаступ - прогноз аналітиків
Аналітики вважають, що українські війська зможуть перейти у контрнаступ у 2025 році. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Західні офіційні особи вважають, що Збройні сили України не зможуть провести широкомасштабну контрнаступальну операцію до 2025 року.

На їх думку, українські війська оборонятимуться протягом наступних шести місяців. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Водночас, аналітики вважають, що українські сили вже намагаються перехопити тактичну ініціативу, проводячи обмежені контратаки.

"На окремих ділянках фронту українські війська можуть мати змогу проводити обмежені контрнаступальні операції, навіть перебуваючи переважно в обороні, залежно від надходження західної допомоги", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки окупантів знищено за добу - у ЗСУ назвали нові втрати ворога

При цьому аналітики посилаються на статтю New York Times, у якій високопоставлений чиновник НАТО заявив, що Україні доведеться чекати додаткової допомоги Заходу та розгорнути більше своїх сил на лінії фронту, перш ніж проводити контрнаступальні операції.

Один з чиновників з питань оборони США заявив, що українські сили залишатимуться в обороні протягом наступних шести місяців (до січня 2025 року) і що російська армія навряд чи завоює значні позиції протягом цього часу.

"Нині російські сили навряд чи зможуть досягти значних в оперативному відношенні успіхів в Україні, а сформульована теорія перемоги президента Росії Володимира Путіна спрямована на те, щоб російські війська здійснювали послідовне поступове просування замість того, щоб здійснювати швидкі маневри, важливі в оперативному плані", - зазначили в ISW.

За словами аналітиків, зараз Україна вирішує свої проблеми з живою силою та формує кілька нових бригад.

"Їх можна було б взяти для підтримки протидії ініціативі, а надання західної допомоги у сфері безпеки, необхідної для оснащення цих бригад, визначить, коли і в якому масштабі Україна зможе спробувати перехопити цю ініціативу", - додають аналітики.

Допомога Заходу дозволить Україні зірвати плани російського диктатора Володимира Путіна та звільнити окуповані території.

Але станеться це не одномоментно, а в кілька етапів, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Коли ЗСУ зможуть перейти в контрнаступ - прогноз аналітиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі