неділя, 10 березня 2024 04:50

Коли краще хрестити дитину в 2024 році

Коли краще хрестити дитину в 2024 році
Найкращий час для хрещення дитини у півтора-два місяці. Фото: Gazeta.ua

Християни задумуються про хрещення дитини ще до її народження. Роблять це для того, щоб надати їй духовного хоронителя та захистити від злих сил.

Церковні правила не передбачають перешкод для обряду. В церквах кажуть, що найчастіше батьки обирають для таїнства вихідні дні. Популярними також є вівторок і четвер, пише ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василя, Водохреще, Івана Златоустого: нові дати усіх релігійних свят на січень

Також християни обирають дату за православним календарем, коли вшановується пам'ять певних святих. Наприклад, якщо ви назвали сина Іваном, то його можна хрестити в день іменин: 7 липня, 20 січня, 9 жовтня і т.д.

Варто додати, що найчастіше батьки проводять обряд хрещення після того, як дитині виповнилося півтора-два місяці. На думку психологів, в цей період малюк переносить процес спокійніше, оскільки він вже адаптувався після народження.

У церкві є дні, коли поминають покійних. Їх називають батьківськими суботами. У храмах проводять особливі служби, а віруючі відвідують кладовища.

Є дві батьківські суботи, які називають Вселенськими - це М'ясопусна батьківська субота і Троїцька батьківська субота. У ці дні вшановують пам'ять не лише своїх померлих родичів, а й усіх християн, у тому числі тих, хто загинув або помер раптово і не був похований.

Зараз ви читаєте новину «Коли краще хрестити дитину в 2024 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі