вівторок, 04 серпня 2009 15:10

Кокойти екстрено скликав Раду безпеки країни

Кокойти екстрено скликав Раду безпеки країни
Президент Південної Осетії Едуард Кокойти терміново скликає Раду безпеки республіки, заявив сам Кокойти.

За його словами, він хоче заслухати всіх силових міністрів щодо "останньої серії провокацій грузинської сторони".

Головувати на засіданні Радбезу буде сам президент республіки.

Раніше Кокойти відправив у відставку прем"єр-міністра Асланбека Булацева, а слідом за ним розпустив весь кабінет міністрів. При цьому до призначення нового уряду звільнені міністри продовжать виконувати свої обов"язки.

З наближенням роковин серпневої війни в зоні грузино-південноосетинського конфлікту почали все частіше траплятись різні інциденти.

Зокрема, за заявою Цхінвалі, з 29 липня по 1 серпня зі сторони Грузії з мінометів неодноразово був обстріляний наглядовий пункт Міноборони Південної Осетії. Пізніше місія спостерігачів Євросоюзу не виявила слідів обстрілу.

Потім МЗС Грузії звинуватив російських військових в спробі перенесення кордону Південної Осетії углиб грузинській території. У прикордонуправлінні ФСБ РФ в Південній Осетії ці звинувачення спростували.

Крім того, 3 серпня Південна Осетія оголосила про новий обстріл своєї території з боку Грузії. У Тбілісі цю інформацію також спростували, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кокойти екстрено скликав Раду безпеки країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі