вівторок, 07 березня 2023 17:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Клименко сказав, чи набирають у "Гвардію наступу" іноземців

Клименко сказав, чи набирають у "Гвардію наступу" іноземців
У МВС уже зареєстровано понад 23 тис. заявок на вступ до "Гвардії наступу". Фото: storm.mvs.gov.ua

У МВС уже зареєстровано понад 23 тис. заявок на вступ до лав підрозділів "Гвардії наступу".

Водночас іноземних громадян туди не приймають. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив голова МВС України Ігор Клименко.

"Іноземців ми зараз у них (ці бригади – Gazeta.ua) не беремо. З іншого боку, нам подавали заявки наші громадяни, які проживають на території інших країн. Їх не більше 1-1,5% від поданих анкет. Тому ми станом на сьогодні маємо справу виключно з громадянами України", – зазначив Клименко.

Він повідомив, що наразі у МВС уже зареєстровано понад 23 тис. заявок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як добровольці записуються до "Гвардії наступу" ‒ в МВС розповіли

"Інформація щодо більш як 35 тис. заявок, яка була розповсюджена, є недостатньо точною, бо у кількість 35 тис. входить і кількість наданих консультацій. Чистих заявок у нас – понад 23 тисячі", – уточнив міністр.

Як поінформував керівник МВС, ті побоювання, які були у деяких критиків, мовляв, люди не підуть до підрозділів "Гвардії наступу", не виправдалися.

"Різні особи казали, що вже немає добровольців, що всі пішли на фронт. Але насправді ми побачили, що є дуже багато людей – і чоловіків і, до речі, жінок, які захотіли приєднатися до Гвардії наступу на різних позиціях. Не тільки у розвідці – прийшли медики, водії, ремонтники, техніки і так далі", – зазначив він.

Він також додав, що перевірка відповідними службами кандидатів на вступ до лав "Гвардії наступу" є не єдиною, яка проводиться щодо цих осіб.

За його словами, у МВС існують бази даних, і у міністерстві користуються ними цілодобово. Тож відповідні служби, зокрема, і рекрутингова служба, постійно перевіряють кандидатів.

"Наразі ми робимо перший зріз, коли беремо цих людей, а у них ще попереду навчання. І у нас існують відповідні спеціальні служби у цих підрозділах, які також доперевіряють інформацію по всім, хто вступає у ці бригади. Це звичайна світова практика будь-якого військового формування", – пояснив Клименко.

Міністр підтвердив, що ці перевірки кандидатів проводитимуть і після того, як добровольців відберуть у склад "Гвардії наступу".

"Тим більше, що якщо прийде якась додаткова інформація, або поведінка того чи іншого військовослужбовця або працівника буде викликати запитання, то вони завжди будуть перевірятися. Так робиться й у мирний час, такий же контроль", – уточнив Клименко.

Підготовка бійців нових бригад "Гвардії наступу" займе від двох до чотирьох місяців.

Їх основними завданнями є бойова підготовка та підвищення професійного рівня. Про це заявив керівник МВС України Ігор Клименко в Telegram.

Він зазначив, що на навчанні та тренуваннях перебувають чинні військовослужбовці та працівники МВС, які мають досвід служби, зокрема й бойовий досвід.

Потім до них поступово приєднуватимуться нові бійці – з числа добровольців, відібраних під час рекрутингової кампанії до бригад "Гвардії наступу", яка триває, заявив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Клименко сказав, чи набирають у "Гвардію наступу" іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі