четвер, 07 серпня 2014 17:37

Кличко сьогодні для нас помер - Майдан

Кличко сьогодні для нас помер - Майдан

Сьогодні силовики спільно з комунальними службами почали силову зачистку майдану.

В даний час активна стадія протистояння тимчасово припинена. Жителі наметового містечка зміцнюються і готуються до нової хвилі зачистки.

За словами представників "Ради сотників майдану", до Києва з регіонів вже виїхали активісти для захисту і протидії руйнуванню основного символу революції. Неофіційно інформацію про обурених учасників лютневих подій, що прямують до Києва, підтвердили представники "Правого Сектора". Сам "Правий Сектор" зараз сконцентрований на завданнях в зоні АТО і готовий втрутитися в ситуацію на Майдані лише в разі загострення і загрози кровопролиття.

"Кличко сьогодні для нас помер. Його слово більше нічого не варте. Він не політик, а генератор випадкових фраз", - заявив голова Ради сотників Майдану Спартак Добровольський.

За його словами, Майдан впродовж місяця намагався домовитися з КМДА і АП про реорганізацію і наведення ладу на головній площі країни.

"Ми не торгуємося і не спекулюємо ситуацією, ми вимагаємо від людей, яких привели до влади, розслідування лютневих подій, покарання винних, виділення засобів на створення експозиції "Небесної Сотні", упорядковування території Майдану, - обурюється Добровольський. - Нам місяць обіцяють! А тепер прийшли із зброєю! Підпалили намети! Затримують активістів, велика частина яких лише повернулася із зони АТО".
За його словами, сьогоднішні події на Майдані - "це початок великої пожежі".

"Майдан не виконав свою місію. Влада бреше народу. Кличко хоче шоу, витратити мільйони на нікому не потрібний парад, коли наші хлопці гинуть на південному сході? Ми по крупицях збираємо засоби на обмундирування, воду, провізію і кожні два дні відправляємо ці вантажі в зону АТО. Ось на що зараз потрібно витрачати гроші, а не на паради!" - підкреслив Добровольський.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що представники Майдану запропонували КМДА і АП створити спільну комісію з Майдану. Генеральний прокурор України Віталій Ярема вибачився перед Майданом за поспішні емоційні заяви про необхідність силової зачистки. На Майдані були розпочаті роботи з наведення порядку заміни наметів, добровільно звільнені частина вулиць і приміщень. Інформацією, чому влада прийняла рішення порушити домовленості і почати зачистку, видання не володіє.

Зараз ви читаєте новину «Кличко сьогодні для нас помер - Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі