четвер, 29 квітня 2010 13:44

Київське метро заговорить голосом Подерев'янського?

Київське метро заговорить голосом Подерев'янського?

Конкурс, який оголосив київський метрополітен на нового диктора, майже завершено. Нещодавно у керівництва підземки виникла ідея: залучити відомих людей, щоб ті оголошували станції. До кінця конкурсу залишився один день.

Кандидатури мали обирати кияни.

Як розповіли в прес-службі метро, городяни озвучили 147 пропозицій. По 14 голосів набрали відомий письменник і художник Лесь Подерв'янський, а також нинішній диктор метрополітену - директор лялькового театру Микола Петренко.

Проте, Подерв'янський не палає бажанням озвучувати назви станцій метро.

"Це дурість. Я в дитинстві хотів бути піратом, а не оголошувати зупинки метро", - каже письменник.

Що стосується Миколи Петренка, то озвучувати в метро він почав багато років тому, після негласного конкурсу серед машиністів.

"Хотіли, щоб голос насамперед не дратував їх. А то пасажири чують мене максимум годину, а машиністам доводиться чотири години, через кожні дві хвилини", - говорить Петренко.

Він вважає, що непогано було б додати повідомленням "людяності". Говорити, наприклад: спасибі, що користуєтеся нашим видом транспорту. А ось вірності киян, під час голосування, Петренко здивувався.

"Я б із задоволенням послухав інші голоси, тим паче, що на метро щодня їжджу, й іноді критично ставлюся до своїх повідомлень".

Жителі столиці також хотіли б почути в метро голоси Олега Скрипки, Ані Лорак і Богдана Ступки. Вони розділили третє, четверте і п'яте місця. Ступка відмовився ще давно, сказавши, що йому це не цікаво. А ось співаки згодні. Кароліна впевнена, що її голос буде всім приємно чути.

Політиків у метро городяни чути не хочуть. По п'ять голосів набрали президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр Микола Азаров. Проте за умови, що останній озвучуватиме українською мовою. Вони обігнали на три голоси лідера БЮТ Юлію Тимошенко.

По чотири голоси у Віталія Кличка і "приватних" осіб - кілька людей прислали власні записані голоси. По одній пропозиції - щоб станції метро оголошував мер міста Леонід Черновецький, Кузьма Скрябін і Тіна Тернер.

Незабаром керівництво метрополітену вестиме переговори з переможцями конкурсу.

Кілька років тому подібний експеримент вже проводився в Москві. Станції озвучували Людмила Гурченко, Сергій Юрський, Віра Алентова, Володимир Меньшов, Світлана Немоляєва, Юрій Яковлєв, Валентина Тализіна і Лев Дуров. Але вони швидко набридли, і потім "акторське" озвучення почали запускати тільки з 1 по 10 січня - для святкового настрою.

Сегодня, Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «Київське метро заговорить голосом Подерев'янського?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі