середа, 16 квітня 2008 07:05

Киянам не до вподоби голоси дітей у метро

У п"ятницю у двох поїздах Сирецько-Печерської лінії метро зазвучали дитячі голоси. Замість звичного диктора назви станцій оголошували діти.

— До нас надходять перші відгуки. Позитивними враженнями чомусь ніхто не ділиться, — каже "ГПУ" Надія Шумак, прес-секретар Київського метрополітену. — Скаржаться, що занадто голосно, когось "раздражает". Один чоловік зателефонував і сказав: "Хочется на пол упасть от этих голосов. Верните, как было". Ми не думали, що реакція буде такою. Очікували лише позитивне.

Надія Іванівна каже: не потрібно забувати, що "дитячі голоси" — це тільки експеримент. Якщо переважатимуть негативні відгуки, то дикторів змінять. На поїздах із новими голосами наклеєні смайлики. Так пасажири можуть упізнати вагони з нововведенням. Співробітники метро розвісили фото дітей, голоси яких звучать із динаміків.

— Шукаємо нові шляхи, аби людям подобалося й було приємно слухати. Так само, експериментально, на п"яти поїздах Куренівсько-Червоноармійської лінії станції оголошує диктор українського радіо Тамара Стратієнко. Чекаємо відгуків пасажирів.

За словами Надії Шумак, кілька років тому в метро хотіли запровадити "жіночий голос". Пасажирам таке нововведення не сподобалося.

— Зараз ми перезаписуємо і звичний усім голос диктора Миколи Петренка, який дотепер оголошує всі станції. Самі назви станцій не змінилися, але додалося довідкової інформації. Перезаписаний голос Петренка став з іншим відтінком. Спочатку він звучатиме лише на Святошинсько-Броварській лінії, — повімляє прес-секретар метрополітену.

Керівництво підземки запровадило в поїздах нові голоси, аби запобігти збільшенню статистики самогубств у метро.

Зараз ви читаєте новину «Киянам не до вподоби голоси дітей у метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі