четвер, 15 квітня 2010 16:54

Кит-художник заробляє своїми малюнками сотні євро (ФОТО)

 

В одному з океанаріумів Китаю кит-білуха малює за допомогою пензлю, як художник.

За словами працівники закладу в місті Ціндао, усе почалось, коли кит Сяо Цянь вперше схопив пензель, залишений одним з відвідувачів. Тепер малюнки семирічного митця продаються серед його прихильників за сотні євро.

"Він проявляв велику зацікавленість до малювання з самого початку. Все, що нам потрібно зробити, - це дати йому пензель і тримати папір, він сам починає малювати ротом", - каже тренер Чжан Юн. "Здається, його улюблений колір - блакитний. Йому найкраще вдаються морські пейзажі. Люди, яких він малює, схожі на відтиски печаток".

Експерти кажуть, що дельфіноподібні кити-білухи (відомі як морські канарки через високу тональність вигуків, схожих на щебет) мають м"якші, ніж в інших китів, тканини навколо рота. Вони дозволяють Сяо Цяню утримувати пензель і користуватись ним.

"Йому подобається те, що він робить. Коли він повертає голову, наносячи фарбу, - це природній рух, який такі кити виконуть в умовах дикої природи, коли чистять свою їжу від піску", - додає Юн. - Він грайливіший, ніж інші кити, любить жартувати зі своїми власниками. Іноді він навмисно обмальовує їх фарбою, замість того, щоб наносити її на папір".

Gazeta.ua за матеріалами Ananova

Зараз ви читаєте новину «Кит-художник заробляє своїми малюнками сотні євро (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі