субота, 17 травня 2008 13:34

Китай під загрозою повені після землетрусу. Евакуйовано ціле місто

У китайській провінції Сичуань, яка постраждала від потужного землетрусу, через загрозу затоплення евакуйовано ціле місто. Тисячі людей в місті Бейчуані залишили свої будинки через повідомлення про те, що річка вийшла з берегів.

Через масову евакуацію в місті припинено рятувальні роботи. Місцева влада закликає жителів довколишніх селищ також переміститися на узвишшя.

Місто Бейчуань знаходиться неподалік епіцентру потужного землетрусу, який стався в понеділок, його жертвами могли стати до 50 тисяч людей. За останніми офіційними даними, загинуло близько 29 тисяч людей.

Крім того, за словами представників китайської влади, в результаті землетрусу в провінції Сичуань на південному заході Китаю без даху над головою залишилось близько 5 млн людей. Точну їх кількість вдасться з"ясувати тільки після відновлення зв"язку з регіонами провінції.

У повіті Веньчуань в Китаї рятувальники витягували з-під завалів німецького туриста, який лежав там більше 114 годин після трагедії, повідомляють місцеві ЗМІ. Також, за даними преси, в суботу вдень в повіті Бейчуань з-під завалів врятовано після 177 годин очікування ще двох чоловіків 52 і 69 років, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Рятувальникам в повіті Бейчуань, одному з районів китайської провінції Сичуань, яка найбільше постраждала від землетрусу, вдалося в п"ятницю знайти під уламками 33 людей, які вижили після землетрусу.

"У перші 72 години після землетрусу було більше шансів врятувати людей. Порятунок життів для нас є головною частиною нашої роботи", - повідомив Лідер КНР Ху Цзіньтао, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Китай під загрозою повені після землетрусу. Евакуйовано ціле місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі