пʼятниця, 31 жовтня 2008 10:39

Киргизьким депутатам видадуть службову зброю

31 жовтня парламент Киргизії прийняв поправки в закон "Про статус депутата", які дозволяють парламентаріям отримувати службову зброю.

Депутати колишніх скликань могли отримувати іменну зброю (з дозволу, наприклад, президента або прем"єр-міністра) в постійне користування. За новими правилами, службова зброя видаватиметься парламентаріям по клопотанню спікера на термін їх повноважень - за таким же принципом, як, наприклад, житло або службовий автомобіль.

Питання про зброю для депутатів, нагадаємо, обговорюється в парламенті Киргизії протягом декількох років. Парламентарії вирішили забезпечити собі право на додатковий захист у зв"язку з вбивствами декількох своїх колег, які сталися в 2005-2006 роках. Президент республіки Курманбек Бакієв, зі свого боку, дотримувався позиції, що зброя депутатам повинна видаватися на загальних підставах, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Киргизьким депутатам видадуть службову зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі