субота, 19 березня 2022 19:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Кім закликав збирати трупи російських військових, а техніку передавати ЗСУ

Кім закликав збирати трупи російських військових, а техніку передавати ЗСУ
Кім нагадав, що за мародерство передбачена кримінальна відповідальність. Фото: ukrinform

Ворог продовжує обстрілювати житлові квартали Миколаєва з реактивної артилерії та реактивними снарядами.

Роблять це з відстані 50-70 кілометрів. Про це заявив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім 19 березня.

За його словами, зараз росіяни відсуваються від Миколаєва в іншому напрямку.

Кім також закликав повідомляти про місцезнаходження тіл загиблих російських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крах "побєдобєсія": ЗСУ опублікували список знищених російських генералів

"Зараз є багато територій, де орки втікли, відійшли, залишили свої обгорівші трупи, своїх однослужбовців в полях. Є проблема. Вони своїх не завжди забирають і весною-літом це буде наша проблема. Прохання: - повідомляти, де вони лежать, в посадках, де їх багато; - по можливості збирати в мішки. Тому я прошу, хто волонтери, доведеться їх збирати і здавати в рефрижератори, відправляти їх назад, щоб їх по ДНК ідентифікували, адже в цих військових також є матері", - зазначив голова Миколаївської ОВА.

Також Кім нагадав, що за мародерство передбачена кримінальна відповідальність та закликав телефонувати українським військовим та повідомляти про місцезнаходження техніки окупантів.

"Допогайте військовим відвезти техніку, якщо можете допомогти відремонтувати - ремонтуйте", - закликав він.

Прикордонники разом з нацгвардійцями виявили ворожу групу диверсантів на Миколаївщині. Автомобіль ГАЗ 3110 зупинили на одному з блок-постів. В автівці виявили монокль, мисливську рушницю 12 калібру з набоями, револьвер, близько 6 г рослинної речовини, чотири техпаспорти на різні транспортні засоби та димову шашку.

Зараз ви читаєте новину «Кім закликав збирати трупи російських військових, а техніку передавати ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі