субота, 24 травня 2008 10:42

Кількість жертв землетрусу в Китаї перевищила 60 тисяч людей

Кількість жертв землетрусу в Китаї перевищила 60 тисяч людей
Кількість жертв руйнівного землетрусу в південно-західному Китаї перевищила 60 тисяч людей, заявив у суботу прем"єр Держради КНР Вень Цзябао під час зустрічі з генсеком ООН Пан Гі Муном.

Раніше в п"ятницю повідомлялося, що кількість жертв трагедії, яка відбулася 12 травня, досягла 55 тисяч 740. За останніми даними, невідомою залишалася доля понад 24 тисяч жителів регіону.

За словами прем"єра, кількість жертв "може зрости до 70-80 тисяч або навіть більше".

Наразі в районах, які постраждали від землетрусу, ведеться масштабна пошуково-рятувальна операція. На місці завалів працюють тисячі китайських військових. Медичну й матеріальну допомогу Китаю надають багато країн. Зокрема , Україна відправила гуманітарну допомогу на 5 млн грн.

Генсек ООН прибув до адміністративного центру провінції Сичуань місто Ченду, звідки вирушив до зруйнованих підземними поштовхами повітів китайської провінції Сичуань, ранком у суботу. На гелікоптері з Ченду Пан Гі Мун прибув до міста Інсю повіту Веньчуань, де розташовано епіцентр руйнівного землетрусу.

За офіційним даними, у Сичуані внаслідок землетрусу було зруйновано 2,9 мільйони житлових будинків, а 14 мільйонів житлових будинків отримали серйозні ушкодження, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв землетрусу в Китаї перевищила 60 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі