вівторок, 08 грудня 2009 08:29

Кількість жертв пожежі в нічному клубі Пермі росте

Кількість жертв пожежі в нічному клубі Пермі росте

У лікарнях Пермі в ніч на вівторок, 8 грудня, померли чотири людини серед постраждалих в результаті пожежі в нічному клубі "Хромая лошадь".

Як уточнює "Інтерфакс" з посиланням на краєве ГУ МНС, в опіковому центрі Пермі померли Сергій Ковальов 1959 року народження і Оксана Дементьєва 1983 року народження. Ірина Ідрісова 1982 року народження і 27-річна Олена Меркур"єва померли в пермській медсанчастині номер один.

Таким чином, за останніми даними, жертвами пожежі в клубі стали 117 осіб. Раніше в списках загиблих числилися 113 людей.

У лікарнях країни залишаються ще більше 120 постраждалих унаслідок пожежі в закладі. 65 з них доставлені на лікування до Москви, 28 - до Санкт-Петербурга, 7 - до Челябінська. Стан всіх госпіталізованих оцінюється як важкий і украй важкий.

Пожежа в клубі "Хромая лошадь", вже названа ЗМІ як одна з найбільших в історії сучасної Росії, сталась в ніч на суботу, 5 грудня. За попередньою версією, причиною пожежі стало недотримання правил експлуатації піротехніки. За фактом події порушено кримінальну справу, затримано чотирьох підозрюваних - керівництво закладу, співвласника клубу і організатора феєрверку.

У зв"язку з тим, що сталось прем"єр-міністр РФ Володимир Путін, який прибув до Пермі увечері 7 грудня, провів спеціальну нараду з місцевою владою. Під час неї глава російського уряду пообіцяв виділити сім"ям загиблих і постраждалим по 500 тисяч і 400 тисяч рублів відповідно, а також поклав відповідальність за те, що сталось, не тільки на адміністрацію і власників клубу, але і на державних і краєвих чиновників, чия халатність призвела до загибелі людей.

Як повідомляло українське МЗС, за інформацією Посольства України в Російській Федерації, станом на 6 грудня серед загиблих під час трагедії в Пермі є один громадянин України. Родичі загиблого поінформовані.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв пожежі в нічному клубі Пермі росте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі