пʼятниця, 31 липня 2009 13:05

Кількість українських туристів у Криму впала на 13%

Кількість українських туристів у Криму впала на 13%

За 7 місяців поточного року в Автономній Республіці Крим відпочило 2701,2 тис. осіб, що на 12,6% менше, ніж за аналогічний період 2008 року, коли цей показник склав 3089 тис. осіб.

Про це повідомили в Міністерстві курортів і туризму АРК.

Зокрема, за даними міністерства, в кримських здравницях організовано відпочили 524,4 тис. осіб, що на 21,9% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

За інформацією Мінтуризму, в даний час в Криму працює 561 санаторно-курортна установа, коефіцієнт заповненості яких складає 86,1%. Рік тому в Криму працювало 570 здравниць, заповнених на 95,1%.

Як повідомлялося, кількість українців, які побували в Туреччині в першому півріччі 2009, склало 248,7 тис. чоловік, що на 21,7% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Дійсно, зменшилася в порівнянні з минулим роком кількість українців, які відвідали Туреччину. Це викликано складним економічним станом в Україні, девальвацією національної валюти, зниженням добробуту населення і ділової активності в цілому, - відзначив аташе з питань культури і інформації Посольства Туреччини в Україні Ахмет Чанга.

За його словами, природно, в даних умовах, як рядові українці, так і компанії з обережністю відносяться до витрат, зокрема на ділові поїздки і відпочинок. "Ймовірно, вони скоротять кількість поїздок, їх тривалість, але все таки дозволять собі літній відпочинок. Тому ми упевнені, що кількість українських туристів, що відвідали Туреччину в липні-серпні, зросте", - додав він.

За матеріалами е-Крым, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кількість українських туристів у Криму впала на 13%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі