середа, 09 липня 2008 11:33

Казахстан почав будувати газопровід до Китаю

Компанія "Казстройсервіс" 9 липня почала будівництво газопроводу, який пов"яже Казахстан з Китаєм, повідомляє РІА Новини.

Згідно з проектом газопроводу, він складатиметься з двох паралельних трубопроводів загальною протяжністю в 1,3 тисячі кілометрів. Пропускна спроможність об"єкту складе 40 мільярдів кубометрів газу на рік. Раніше повідомлялося, що потужність проекту складе тільки 30 мільярдів кубометрів на рік. Для порівняння, "Газпром", найбільша газова монополія в світі, в 2007 році експортувала в далеке зарубіжжя близько 150 мільярдів кубометрів газу.

Новий газопровід використовуватиметься Казахстаном не тільки для збільшення експорту. Частково він необхідний для доставки газу в ряд регіонів країни. Завершення казахстанської частини проекту, тобто газопроводу від узбеко-казахстанского до казахстано-китайского кордонів, планується на червень 2010 року, відзначає "Інтерфакс".

Казахстан прагне наростити постачання газу в сусідні держави, оскільки володіє величезними ресурсами. За останніми даними потенційні ресурси країни складають 6-8 трильйонів кубометрів газу.

У 2006 році Казахстан відкрив перший нафтопровід до Китаю. Його довжина склала 960 кілометрів, а вартість - 700 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Казахстан почав будувати газопровід до Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі